Online Copywriting: webschrijven door BeeFamous

Home
Diensten en Tarieven
Online Copywriting

Wat is Online Copywriting?

Online copywriting is het schrijven van teksten voor het web. In dit geval het schrijven van aantrekkelijke teksten voor uw website, het herschrijven of redigeren van uw eigen teksten.

Waarom is het belangrijk?

online copywritingWanneer men op zoek is naar informatie beginnen ze vaak als eerste op internet. Mensen lezen scannend op het web aangezien functies zoals scrollen dit makkelijk toelaten. Belangrijk is dus dat ze in één oogopslag vinden waar ze naar opzoek zijn. Duurt het langer dan een paar seconden? Dan zijn ze zo weer weg. De informatie moet daarom zo interessant en pakkend zijn dat hun aandacht getrokken wordt en ze op de website blijven.

Verhogen van conversie

Goede webteksten zijn cruciaal voor een goede presentatie. Ze werken conversie verhogend! Of u nu producten wilt verkopen of alleen informatie wilt verschaffen. Goede webteksten zorgen ervoor dat u dit doel bereikt. Tevens dragen vlot geschreven en foutloze teksten bij aan de professionele uitstraling van uw bedrijf.

Zoekmachine optimalisatie

Bij het schrijven van webteksten, kunt u ook rekening houden met zoekmachineoptimalisatie. Bijvoorbeeld door een belangrijk zoekwoord een aantal keer in de tekst te verwerken. Zo maakt u de tekst aantrekkelijker voor een zoekmachine om ze op te nemen in een zoekresultaatpagina bij dit betreffende zoekwoord. Dit zorgt voor meer visits op uw website.

Zelf schrijven of uitbesteden

Het schrijven van online teksten is een vak apart. Het is heel anders dan het schrijven van offline teksten zoals foldermateriaal of het schrijven voor een magazine. U moet rekening houden met verschillende aspecten die er gezamenlijk voor zorgen dat de webtekst pakkend en wervend is.

Rekening houden met de doelgroep

Bij het schrijven van teksten, of deze nu informatief of commercieel zijn, moet u rekening houden met de doelgroep. Het maakt een groot verschil of u schrijft voor mensen die opzoek zijn naar een vakantieopvang voor hun hond of mensen die opzoek zijn naar een accountantskantoor. Goede online copywriting zorgt ervoor dat uw doelen sneller en beter worden behaald!

Uw pagina’s in de zoekmachine.

Zoals gezegd maakt online copywriting daarnaast ook een onderdeel uit van zoekmachineoptimalisatie. Dit maakt dat de tekst moet voldoen aan een aantal eisen zoals een bepaalde hoeveelheid zoekwoorden die zijn verwerkt in de webtekst. Hier heeft men vaak professionele hulp bij nodig. Het is belangrijk om te weten op welke zoekwoorden prospects zoeken en welke woorden daarom in de tekst verwerkt moeten worden.

De mogelijkheden bij BeeFamous

Bij Beefamous kunt u uw webteksten laten herschrijven of redigeren.

De kosten

Het is moeilijk om u van tevoren in een indicatie van de totale kosten, voor online copywriting, te geven. Dit komt doordat het aantal benodigde uren afhangt van een aantal factoren zoals:

 • Wie is de doelgroep? Zijn het advocaten of kinderen in de leeftijdscategorie van 6-8 jaar?
 • Dient de hele tekst nog herschreven te worden voor de doelgroep of is dit deels al gedaan?
 • Hoe complex is het onderwerp waarvoor wordt geschreven?
 • Moet er zelf nog research worden gedaan of is alle informatie aanwezig?

Omdat we zo transparant mogelijk willen werken, maken we na het intakegesprek een offerte op. Hierin staat vermeld hoeveel uur er nodig is voor het redigeren of herschrijven.

Hieronder vind u de tarieven voor redigeren en herschrijven per uur.

Herschrijven (per uur) Redigeren (per uur)
Informatieve tekst €55,- €45,-
Commerciele tekst €75,- €45,-

Onder herschrijven valt:

 • Stijl- en spelfouten verbeteren
 • Zinsopbouw verbeteren
 • Tekst wordt aangepast op de doelgroep
 • Tekst wordt aangepast aan uw doelstellingen
 • Zoekmachineoptimalisatie
 • Verwijderen of samenvatten van tekst

Onder redigeren valt:

 • Stijl- en spelfouten verbeteren
 • Zinsopbouw verbeteren
Copyright 2019 BEEFAMOUS